עתגר מתוק
שיעור 4 – מתוק ובריא בהחלט אפשרי
לכולנו יש את הצורך למתוק במהלך היום.
הצורך הזה נובע ממספר סיבות-
1. סיבות פיזיולוגית גופנית:
- כשלא אוכלים שעות רבות ,רמת הסוכר בדם יורדת ואנו מקבלים איתות לצרוך סוכר.
- כשעושים פעילות גופנית מאומצת והגוף השתמש באנרגיה וכעת מבקש למלא בחזרה את המאגרים.
- תתפלאו, גם כשאוכלים הרבה מתוקים עלולה להיות ירידה דרסטית בכמות הסוכר בדם מה שישדר לנו לצרוך עוד מתוק.
2. סיבות נפשיות- רגשיות:
- כשאנו מדוכדכים, עצובים וגם כשאנו כועסים ולחוצים נחפש לעיתים את הפיצוי והנחמה במתוקים.
איך מיישמים בבית ומה יענה לנו על הצורך ויספק את תחושת המתוק?
- ארוחות מסודרות מגוונות ומאוזנות במהלך היום המספקות אנרגיה זמינה ומסייעות בוויסות הצורך למתוק.
- נלמד להקשיב לתחושות ולצרכים השונים שלנו במהלך היום ולבחור את המתוק שמתאים לנו.
- הכנה ביתית של מתוקים היא הבחירה המועדפת
עתגר טעימות מתוקות
כמה רכיבים לדעתכם יש בעוגה קנויה לעומת עוגה שמכינים לבד ?
ולמה בכלל כדאי לנו להכין לבד מתוקים ?
אז הנה כמה תשובות:
בעוגה קנויה יכולים להיות למעלה מ-20 רכיבים ורובם תעשייתיים ואינם נמצאים אצלנו בבית.
בעוגה שאנו מכינים לבד , מספר הרכיבים קטן בהרבה (למשל בעוגת שוקולד פשוטה יש כ-6 רכיבים בלבד)
ולמה עוד כדאי להכין בבית?
- יש רכיבים שאנו מכירים
- אנו שולטים על כמות הסוכר במתכון
- נרוויח זמן הנאה והכנה משותפת
- לרוב זול יותר
- שומר יותר על הבריאות וגם על הסביבה ללא מפעל, אריזות, שינוע וכו'.
בעתגר זה נתנסה בהכנה וטעימות לרגעים מתוקים בתפריט היומי שלנו. להורדת דף המתכונים לחצו כאן.
הידעת? - איך עושים טעם מתוק ללא סוכר
קינמון – בעל יתרונות בריאותיים רבים, מגן על מערכת החיסון, מאזן את רמת הגלוקוז בגוף, מכיל נוגדי חימצון, מונע סרטן ונוגד מחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון. אינו מכיל קלוריות אך נותן את הטעם הארומטי למאפים ליוגורט וגם מעט על הקפה של הבוקר.נמצא כי צריכה יומיומית של כפית קינמון עשויה להועיל לבריאותינו
אבקת קקאו – מוצקי קקאו, כמו אבקת קקאו, הם תוצר לוואי של מיצוי חמאת הקקאו מהפולים. הייצור הגדול ביותר של פולי קקאו בעולם נעשה בחוף השנהב. אבקת קקאו אמיתית שאינה ממותקת מכילה יותר סידן, אבץ ואנטיאוקסידנטים. את מה נמתיק בקקאו? גם אבקת הקקאו משמשת לאפייה, אבל אם תוסיפו כף לכוס מים רותחים או לחלב חם עם טיפת תמצית וניל יתקבל משקה מתוק עשיר וטעים במיוחד!
וניל – לטעם הווניל שנכנס לנו לגלידות, לעוגות ולפודינג, יש קישור מחשבתי למוצר מתוק ומלא סוכר. תמצית וניל אמיתית היא בסך הכל תוספת טעם שמגיעה מצמח ותוספת של כמה טיפות לקינוח , מספיקה כדי להשפיע על תחושת מתיקות גבוהה יותר.
רכז תפוחים – את הרכז מפיקים מתפוחי עץ והוא מתאים לשימוש ברטבים, עוגיות, עוגות ומאפים טבעיים. יש לו טעם מתקתק חמצמץ ולכן נחשב כממתיק מאוד עדין. בד"כ כ- 2 כפיות מלאות רכז תפוחים טבעי = 1 כפית סוכר.
רום – הממתיק האלכוהולי היחיד ברשימה, רום, הוא משקה הידוע במתיקותו וזאת מפני שמזקקים אותו ממוצרי לוואי של סוכר, כמו הדבשה. רום קלאסי טוב אינו רק מתוק אלא גם טיפה מפולפל. את מה נמתיק ברום? מעבר לקוקטיילים, הרום משמש כתוסף מצויין למאפים מתוקים, ומומלץ גם להשתמש בו כתחליף לגרגרי סוכר כשמקרמלים פירות וקינוחים כמו קרם ברולה.
סיכום מפגש
הכנו, טעמנו וגילינו שהכנה ביתית של מתוקים יכולה להחליף את קנייתם.
רגע מתוק במהלך היום יכול להיות גם חלק מאורח חיים בריא
נמשיך להקשיב לתחושות ולרצונות שלנו סביב המתוק ולצרוך במתינות ובעדיפות להכנה ביתית.
מתוק ובריא בהחלט אפשרי.
עתגר מתוק
שיעור 4 – מתוק ובריא בהחלט אפשרי
לכולנו יש את הצורך למתוק במהלך היום.
הצורך הזה נובע ממספר סיבות-
1. סיבות פיזיולוגית גופנית:
- כשלא אוכלים שעות רבות ,רמת הסוכר בדם יורדת ואנו מקבלים איתות לצרוך סוכר.
- כשעושים פעילות גופנית מאומצת והגוף השתמש באנרגיה וכעת מבקש למלא בחזרה את המאגרים.
- תתפלאו, גם כשאוכלים הרבה מתוקים עלולה להיות ירידה דרסטית בכמות הסוכר בדם מה שישדר לנו לצרוך עוד מתוק.
2. סיבות נפשיות- רגשיות:
- כשאנו מדוכדכים, עצובים וגם כשאנו כועסים ולחוצים נחפש לעיתים את הפיצוי והנחמה במתוקים.
איך מיישמים בבית ומה יענה לנו על הצורך ויספק את תחושת המתוק?
- ארוחות מסודרות מגוונות ומאוזנות במהלך היום המספקות אנרגיה זמינה ומסייעות בוויסות הצורך למתוק.
- נלמד להקשיב לתחושות ולצרכים השונים שלנו במהלך היום ולבחור את המתוק שמתאים לנו.
- הכנה ביתית של מתוקים היא הבחירה המועדפת
עתגר טעימות מתוקות
כמה רכיבים לדעתכם יש בעוגה קנויה לעומת עוגה שמכינים לבד ?
ולמה בכלל כדאי לנו להכין לבד מתוקים ?
אז הנה כמה תשובות:
בעוגה קנויה יכולים להיות למעלה מ-20 רכיבים ורובם תעשייתיים ואינם נמצאים אצלנו בבית.
בעוגה שאנו מכינים לבד , מספר הרכיבים קטן בהרבה (למשל בעוגת שוקולד פשוטה יש כ-6 רכיבים בלבד)
ולמה עוד כדאי להכין בבית?
- יש רכיבים שאנו מכירים
- אנו שולטים על כמות הסוכר במתכון
- נרוויח זמן הנאה והכנה משותפת
- לרוב זול יותר
- שומר יותר על הבריאות וגם על הסביבה ללא מפעל, אריזות, שינוע וכו'.
בעתגר זה נתנסה בהכנה וטעימות לרגעים מתוקים בתפריט היומי שלנו. להורדת דף המתכונים לחצו כאן.
הידעת? - מתוק ללא סוכר
קינמון – בעל יתרונות בריאותיים רבים, מגן על מערכת החיסון, מאזן את רמת הגלוקוז בגוף, מכיל נוגדי חימצון, מונע סרטן ונוגד מחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון. אינו מכיל קלוריות אך נותן את הטעם הארומטי למאפים ליוגורט וגם מעט על הקפה של הבוקר.נמצא כי צריכה יומיומית של כפית קינמון עשויה להועיל לבריאותינו
אבקת קקאו – מוצקי קקאו, כמו אבקת קקאו, הם תוצר לוואי של מיצוי חמאת הקקאו מהפולים. הייצור הגדול ביותר של פולי קקאו בעולם נעשה בחוף השנהב. אבקת קקאו אמיתית שאינה ממותקת מכילה יותר סידן, אבץ ואנטיאוקסידנטים. את מה נמתיק בקקאו? גם אבקת הקקאו משמשת לאפייה, אבל אם תוסיפו כף לכוס מים רותחים או לחלב חם עם טיפת תמצית וניל יתקבל משקה מתוק עשיר וטעים במיוחד!
וניל – לטעם הווניל שנכנס לנו לגלידות, לעוגות ולפודינג, יש קישור מחשבתי למוצר מתוק ומלא סוכר. תמצית וניל אמיתית היא בסך הכל תוספת טעם שמגיעה מצמח ותוספת של כמה טיפות לקינוח , מספיקה כדי להשפיע על תחושת מתיקות גבוהה יותר.
רכז תפוחים – את הרכז מפיקים מתפוחי עץ והוא מתאים לשימוש ברטבים, עוגיות, עוגות ומאפים טבעיים. יש לו טעם מתקתק חמצמץ ולכן נחשב כממתיק מאוד עדין. בד"כ כ- 2 כפיות מלאות רכז תפוחים טבעי = 1 כפית סוכר.
רום – הממתיק האלכוהולי היחיד ברשימה, רום, הוא משקה הידוע במתיקותו וזאת מפני שמזקקים אותו ממוצרי לוואי של סוכר, כמו הדבשה. רום קלאסי טוב אינו רק מתוק אלא גם טיפה מפולפל. את מה נמתיק ברום? מעבר לקוקטיילים, הרום משמש כתוסף מצויין למאפים מתוקים, ומומלץ גם להשתמש בו כתחליף לגרגרי סוכר כשמקרמלים פירות וקינוחים כמו קרם ברולה.
סיכום מפגש
הכנו, טעמנו וגילינו שהכנה ביתית של מתוקים יכולה להחליף את קנייתם.
רגע מתוק במהלך היום יכול להיות גם חלק מאורח חיים בריא
נמשיך להקשיב לתחושות ולרצונות שלנו סביב המתוק ולצרוך במתינות ובעדיפות להכנה ביתית.
מתוק ובריא בהחלט אפשרי.